Nieuws

Verdubbel de kans dat jouw offerte de winnaar is

Wil je dat jouw offerte eruit springt en de concurrentie achter zich laat? Het geheim zit hem in het contact met je prospect. In deze blog nemen we je mee in verschillende type contact en leggen we uit hoe je een sterke relatie met de prospect ontwikkelt.

13 valkuilen bij het maken van een offerte

Wist je dat de helft van de offerte-aanvragers uiteindelijk teleurgesteld is over de kwaliteit van de offertes die ze ontvangen? Ga na in welke valkuil jij – onbewust – weleens stapt en gebruik die inzichten om je aanpak de volgende keer te verbeteren.
Offerte met sterk verhaal

Woorden doen ertoe in jouw proposal

Welke teksten lees jij het liefste? Korte, heldere en duidelijke taal? Of ga je voor lange zinnen in een formele stijl vol vakjargon? Wedden dat je voor het eerste kiest?
Software offerte vormgeving

Laat jouw voorstel vonken

Bij Winning Proposal meten we welk onderdeel van het voorstel het beste gelezen wordt. Wat gaf de sprankeling, dat de klant besloot jou om een offerte te vragen?
Betere resultaten offerte software

Een beter resultaat met offerte-software

Het principe is bekend: Wij van WC-eend adviseren WC-eend. En ook wij vinden onze eigen Winning Proposal een goede keuze. Maar niet altijd.
Overtuigingsprincipe offerte software

Overtuigingsprincipes in jouw voorstel

Robert Cialdini is een wereldberoemde Amerikaanse ex-hoogleraar in psychologie en marketing. Jaren heeft hij onderzoek gedaan naar overtuigen.

Hoe komt jouw voorstel door de eerste schifting?

De klant wil met zijn keuze de beste oplossing hebben om zijn wensen te vervullen. Maar hoe maakt hij die keuze?

Zo toon je in de proposal aan dat jij jouw belofte waarmaakt

Volgens de NOSE-structuur in jouw offerte laat je zien dat jij de klantbehoeften/wensen kent en waarde kan toevoegen aan de klant met de juiste oplossing.

Welk onderscheidend voordeel staat in jouw proposal?

In het voorstel wil jij de klant overtuigen dat je de klantwensen het beste oplost. Maar hoe maak je dat onderscheid?
De klantwens centraal met Winning Proposal

In het voorstel staat de klantwens centraal. Hoe kom je die te weten?

Je eerste reactie zal zijn: dat vraag je toch gewoon. En je hebt gelijk, daar komt het wel op neer. Maar voordat je die vraag stelt, moet je huiswerk doen.

Overtuig de prospect. Daar gaat het om in Proposal Marketing.

De klant informeren over het product of dienst, dat helpt om voor ons te kiezen. Een logische gedachte, maar het werkt niet.

Wat is een goede offerte?

Wat is een goede offerte, of zoals wij het noemen een Winning Proposal? Laten we beginnen met wat dat in ieder geval niet is:

Wat is proposal marketing?

Proposal marketing spitst zich toe op de belangrijkste fase in de customer journey: het moment waarop de klant tot een keuze komt.