Ambius: het algehele niveau van onze offertes is omhoog gegaan

Ambius is specialist op het gebied van interieurbeplanting en verticaal groen. Hiermee zorgt de organisatie voor groen maatwerk in (bedrijfs)panden, om het werkklimaat, de productiviteit en het interieur te versterken. Om snel en eenvoudig sterke offertes te kunnen genereren voor hun klanten, koos Ambius voor Winning Proposal.

BrancheInterieurbeplanting

Gebruiker sinds2019

“Onze medewerkers vinden het fijn om met Winning Proposal te werken.”

Langere tijd maakte Ambius gebruik van een op maat gemaakt offertesysteem. Desondanks bleek dit systeem onvolledig en ongeschikt. “Het was heel uitgebreid”, vertelt Gaston Plantaz, Marketing Manager & Business Developer bij Ambius. “Maar het was gewoon niet gebruiksvriendelijk.” Ook de output pastte niet bij de visie van de organisatie. “Wij zijn een bedrijf dat beleving wil uitstralen en onze oude offertes leken eerder pakbonnen dan echte offertes.”

Snel goede offertes sturen

Gaston ging daarom op zoek naar een ander systeem dat beter aansloot bij Ambius. Via zusterbedrijf Initial kwam hij terecht bij Winning Proposal. Het enthousiasme over de gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit van het systeem waren doorslaggevend voor de implementatie ervan in de organisatie. Een goede keuze, want sindsdien is het maken van duidelijke en complete offertes geen probleem meer.

Winning Proposal maakt het eenvoudig voor Ambius om snel goede offertes te versturen. “We hebben ervoor gezorgd dat het algehele niveau van de offerte van onze verkopers omhoog is gegaan.” Deze optimalisatie is een goede ontwikkeling en komt extra goed van pas bij grote accounts waar vaak offertes naar worden verstuurd. “Met Winning Proposal hebben onze medewerkers de mogelijkheid om snel en goed te werken. Ook de makkelijke manier van ondertekenen maakt de hele workflow sneller. Dat is positief voor ons en de klant.”

Ambius klantreferentie Winning Proposal

Verbeterde conversie

Doordat het systeem gebruiksvriendelijk is, kan iedereen er gemakkelijk mee werken. “Met name nieuwe medewerkers kunnen met weinig training snel aan de slag met een offerte maken.” Door deze aanpassingen vinden klanten het eerste voorstel dat ze krijgen er al goed uitzien. Ze voelen zich begrepen door de elementen die in de offerte zijn opgenomen, wat de conversie ten goede komt. “Juist die zaken die belangrijk zijn voegen we toe in de offerte. En we merken dat dit echt heeft geholpen de conversie te verbeteren.” Door de vragen die de klant op voorhand stelt te vangen, is de overtuiging groter. Klanten ervaren de nieuwe offertes als compleet en duidelijk.

Eigentijdse en moderne vormgeving

Gaston benadrukt de nauwe verbinding tussen de marketingvisie en softwareontwikkeling als essentiële pijlers van het succes van Winning Proposal. Hij merkt op dat het niet beperkt blijft tot strikte IT-aspecten, maar dat de vormgeving en gebruiksvriendelijkheid eigentijds en modern zijn. “Het voordeel is dat Winning Proposal een partij is die gewoon heel erg meedenkt met hun klanten. We hebben heel vaak een nieuw idee wat we in de praktijk willen brengen, waarin het huidige systeem dan niet voorziet. En dan komt Winning Proposal met goede ideeën.” Gaston concludeert: “Winning Proposal is gewoon een hele fijne partij om mee te werken.”

Vraag een demo aan

Winning Proposal maakt eenvoudig koppelingen met alle moderne ERP- en CRM software,zoals met SAP, SalesForce, Microsoft Dynamics, Afas, PerfectView, Okta, Zapier, Sugar CRM.