Boels Rental: altijd correcte en uniforme offertes voor de klant met Winning Proposal

Boels Rental is een toonaangevende verhuurspecialist van gereedschap en machines voor verschillende industriële toepassingen. Het bedrijf biedt materieel, service en oplossingen om projecten tot een goed eind te brengen. Zo bouwen ze samen met hun particulieren en zakelijke klanten aan succes. Een succes dat sinds de implementatie van Winning Proposal alleen maar verder groeit.

BrancheVerhuur machines en gereedschap

Gebruiker sinds2021

“Door Winning Proposal maken wij onze offerte interessanter en beter leesbaar voor de klant.”

Om duidelijker te communiceren wat Boels Rental voor hun (potentiële) klanten kan betekenen, is er op aanraden van een directielid een strategische samenwerking gestart met Winning Proposal. Mick Brekelmans, Project Manager Sales Netherlands bij Boels Rental, ging aan de slag met deze salestool. Het doel? In de offertes duidelijk maken wie Boels Rental is, welke diensten er zijn en wat de uiteindelijke meerwaarde is. Daarnaast wilde Boels Rental de het proces vereenvoudigen om na telefonisch akkoord ook de handtekening op de uiteindelijke offerte te krijgen en conversie te verhogen.

Het belang van een consistent merkverhaal

Samen met Winning Proposal zocht Boels Rental naar een uniforme manier om offertes op te stellen en te verspreiden. Een die bruikbaar en werkbaar is voor elke business unit van Boels Rental. “We zagen wel wat kansen waarbij Winning Proposal ons kon helpen,” vertelt Mick.

“Een consistent merkverhaal, we hebben best wat overnames gedaan. De klant weet niet altijd precies wat wij doen.” Daarom was uniformiteit een belangrijk onderdeel. Ook de digitale werkbaarheid en de mogelijkheid tot implementatie van marketing binnen Winning Proposal, maken het een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de vorige werkwijze.

De bevestigende handtekening

Winning Proposal stelt Boels Rental in staat om correcte en uniforme offertes voor hun klanten te genereren. Met name de bevestiging van offertes was voor Boels Rental een uitdaging. Vaak werden voorstellen telefonisch bevestigd, maar was het lastig een daadwerkelijke handtekening op de offerte te krijgen. “Dat komt doordat klanten het lastig vinden om iets te tekenen, in te scannen en terug te sturen.” legt Mick uit. “Winning Proposal zorgt ervoor dat de klant vrij eenvoudig die handtekening eronder kan zetten en we een getekende offerte retour hebben.” Dit heeft geleid tot een forse besparing in tijd en kosten.

Ervaringen spreken voor zich

Ook nieuwe collega’s ervaren de offertetool als ideaal in gebruik. “We merkten dat nieuwe collega’s duidelijke handvatten nodig hadden om op de juiste manier succesvolle offertes bij de klanten neer te kunnen leggen, die ook nog eens succesvol en winstgevend moesten zijn.” Het gebruik van Winning Proposal heeft hier aanzienlijk aan bijgedragen.

Klanten ervaren de voordelen van de offertes die gemaakt worden met Winning Proposal. Mick legt uit: “In de basis zijn de reacties positief, dus klant is blij dat ze eindelijk eens een document krijgen wat ja, wat past bij de kwaliteit die we als bedrijf willen uitstralen.” Ook het snelle contact, korte lijntjes en de meerwaarde die Winning Proposal Boels Rental levert noemt de Project Manager Sales Netherlands als voordelen. “Ik zou Winning Proposal zeker aanbevelen.” aldus Mick.

Vraag een demo aan

Winning Proposal maakt eenvoudig koppelingen met alle moderne ERP- en CRM software,zoals met SAP, SalesForce, Microsoft Dynamics, Afas, PerfectView, Okta, Zapier, Sugar CRM.