Een beter resultaat met offerte-software

Het principe is bekend: Wij van WC-eend adviseren WC-eend. En ook wij vinden onze eigen Winning Proposal een goede keuze. Maar niet altijd. Het is maar net afhankelijk van waar jij het voor nodig hebt.
Betere resultaten offerte software

Je moet kijken naar de voorstellen die je vooral uitbrengt. Zijn het tenders of veel RFP’s met een in de uitvraag beschreven strikte structuur? In dat geval heb je van de meeste offerte-software weinig profijt. En kun je beter voor contentmanaged software kiezen. Een contentdatabase waarin je op intelligente wijze de juiste content vindt voor een bepaalde uitvraag. Ook Winning Proposal heeft een contentdatabase, maar deze volstaat vooral ter ondersteuning van tenders en bepaalde RFP’s.

Mocht de massa aan jouw voorstellen vrij door jou in te vullen zijn, dan helpt offerte-software je om het offerteproces efficiënter en leuker te maken en de output beter.

In de beoordeling welke offerte-software voor jou het beste is, hanteren we twee dimensies:

  • Overtuigingskracht
  • Gebruiksvriendelijkheid

Overtuigingskracht

Hoe helpt de software je om de juiste overtuiging in de offerte te krijgen:
Door de NOSE-structuur vast in de opbouw van je offerte te zetten. En ook in deze volgorde aan de prospect te presenteren.Door vaste content voor klantwensen. Wij inventariseren voor diverse bedrijven de klantwensen die er leven. Bij aanvang verzucht iedereen: dat zijn er ontelbaar. Aan het eind van de rit komen we nooit boven 20-25. Op iedere wens kun je standaard aangeven op welke wijze jij tot het gewenste resultaat komt. Op deze wijze heb je Needs en Outcomes vast gedefinieerd. Met als voordeel dat de kwaliteit van argumentering vastligt. Learnings die je in de praktijk opdoet, kunnen direct in de contentbase verwerkt worden. Zodat iedereen in het salesteam dit kan gebruiken. Uiteraard moet de offerte-opsteller de content altijd kunnen aanpassen om een klantspecifiek argument te verwerken.Door ervoor te zorgen dat ieder voorstel er goed uitziet. Een goed verzorgde offerte is een indicatie voor de aandacht die je hebt voor de klant. En zorgt ervoor dat je door de eerste schifting heen komt en direct boven op de stapel ligt.Door het voorstel compleet aan te laten sluiten op jouw imago en huisstijl. Zo benut je de reputatie die je opgebouwd hebt in de eerdere communicatie in de customer journey.Door insights te gebruiken van eerder uitgebrachte offertes: welke onderdelen worden het best bekeken en welke juist niet. Scoort een bepaalde variant beter dan gemiddeld? Data die je kunt toepassen om jouw voorstel continu te optimaliseren.

Gebruiksvriendelijkheid

Gebruiksvriendelijkheid is een onderschatte, maar wat ons betreft doorslaggevende factor. Vraag aan je sales team wie er plezier aan beleeft om een voorstel te maken en je zult weinig handen de lucht in zien gaan. Het is saai werk, moeilijk, tijdrovend en risicovol. Want als jij een nee krijgt van de klant, zegt dat ook veel over de kwaliteit van je voorstel.

Kunst is om ervoor te zorgen dat de software wel gebruikt wordt. Omdat het problemen en weerstanden bij de opsteller wegneemt. Doordat offertes sneller opgesteld kunnen worden, de kwaliteit in inhoud en uitstraling prima is en de opsteller spontaan complimenten krijgt van de ontvanger. Als er dan ook nog meer offertes doorgaan, dan heb je sales mensen die enthousiast meer offertes gaan uitbrengen. Meer verkoopkansen die leiden tot meer resultaat.

Het zal je niet verbazen: Winning Proposal is geen IT-bedrijf pur sang. Wij zetten IT in om onze kennis van proposal marketing praktisch inzetbaar voor jou te maken. Zodat elk voorstel dat je uitbrengt de juiste overtuigingskracht heeft.

Neem jouw manier van offertes uitbrengen eens onder de loep. Hoe scoort dat op de dimensies overtuigingskracht en gebruiksvriendelijkheid? En mocht je verbeteringen zien: wij van Winning Proposal adviseren inderdaad Winning Proposal.

Vraag een demo aan

Wil jij ook ontdekken hoe onze proposal software jou kan helpen bij het behalen van meer sales succes? Vraag dan nu een demo aan en laat ons je overtuigen van de kracht van onze oplossing.